– Vi behåller naturligtvis våra mest uppskattade klassiker som grillad lax, vår stekta rödtungafilé och Skepparmiddagen, berättar köksmästare Janne Linde. Men sedan har vi komponerat några riktigt goda nyheter som som skall kittla smaklökarna ordentligt nu när höstmörkret börjar lägga sig över Gästrikekusten.
Till förrätt har vi tagit fram en härlig hummersoppa med skummad mjölk, räkor och löjrom och bland varmrätterna är jag riktigt spänd på vad våra gäster kommer att tycka om Kungsflundran samt att vi nu serverar den gräddade torskryggen med räkor och Kusösås smaksatt med caviar, löjrom, forellrom och musslor. Härligheten serveras med potatispuré. Ja, det är minst lika gott som det låter!
Bland övriga nyheter i menyn finns smörstekt röding och långbakad ryggbiff som serveras med jordärtskockspuré, kålsallad, dragonskum, pepparsky och svart potatis.
– Bland desserterna har vi kompletterat med egna tryfflar samt att vi tagit fram Bryggans egen Tiramisu. En sockerkaksbakelse utöver det vanliga med riktigt krämig mascarpone, hälsar Janne.

Om Axmar Brygga
Axmar Brygga Havskrog är en fiskrestaurang med konferens- och festlokaler som ligger på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, i kulturhistoriskt intressanta Axmarbruk som grundades för 350 år sedan, år 1671.
I slaggstensbyggnaden där restaurangen och konferens/festlokalerna är inhysta lagrades tidigare, från 1870-talet till början av 1900-talet, stångjärn och säd.
Restaurangen är belägen vid ett vackert naturreservat som har en orörd skärgård och ett rikt djurliv att erbjuda.
Matgästerna sitter antingen på den inglasade bryggan eller inne i restaurangen i trivsam 1800-talsmiljö med öppen spis och skimrande slaggstensväggar som vacker inramning. Möjlighet finns också att sitta avskilt en trappa upp i den ombonade festvåningen med egen bar. På sommaren hålls även den icke-inglasade delen av bryggan öppen där maten kan avnjutas till vågornas brus.
Det är svårt att tänka sig en mer storslagen plats att förlägga konferensen, firmafesten, representationsmiddagen eller farmors födelsedag till. Vid beställningar rymmer restaurangen 300 matgäster. Det största konferensrummet rymmer 60 personer.
Restaurangen har drygt 50.000 besökare gör årligen. Att besöka restaurangen Axmar Brygga Havskrog ger förutom en kulinarisk upplevelse även ger er en 350-årig resa i tiden. Upptäck gärna hela bruket under er vistelse i Axmar.

Mer information om Axmar Brygga och bordsbokning här >>
Besök Axmar bruks destinationswebb här >>