– Otroligt kul med den här responsen och goda betyget, säger Vasilios, av de flesta kallad "Vasse". Vår målsättning är att ju erbjuda de godaste och mest högkvalitativa varorna där våra kunder får avnjuta de yppersta grekiska smakerna.
Vi levererar enbart genuin grekisk mat med noga utvalda produkter från landets ledande producenter. Vi söker nu ytterligare butiker, grossister och restauranger som vill kunna erbjuda det bästa från det grekiska köket.

Några citat från provsmakningen:

Tzatziki - Men hallåååå… Alltså det är inte förrän du provat denna Tzatziki som du provat Tzatziki på riktigt. Den är inte alls som man kanske tidigare avnjutit liknande röror. Denna är tätt och krämig i sin konsistens. Frisk och god samt härliga bitar av gurka. Röran har en tydlig smak av vitlök. Denna produkt passar alla tillfällen där det dukas upp för att njuta god mat, både vardag som fest.

Kopanisti - Det som vi imponeras mest med gällande denna produkt är dessa hetta och krämiga uttryck och fantastiska genuina smak. Här pratar vi verkligen oströra med fina smaker. Vi gillar den hetta som produkten innehar, de ger en bra karaktär på oströran 

Getosten - Detta var en riktigt krämig och god ost med bra sötma och lättsamt att tycka om. Osten har en neutral smak, vilket gör att den passar i flera olika maträtter. Vi väljer att njuta osten med lite marmelader och ett trevligt glas rött. En kombination som är magisk. Så enligt oss är detta en ost som bara måste ta plats på ostbrickan framöver. Notera att konsistens på osten är magnifik.

Rökt ost - Denna ost måste du bara testa. Den har allt. Den är så bra balanserad i sin smakpalett. Den har ett lätt rökigt uttryck. Den är toppen både som den är på ostbrickan eller i sallader. Men vi väljer att smälta en tjock skiva över vår grillade högrevsburgare. WOW, vilken upplevelse!, Du bara måste prova, du kommer aldrig vilja ha någon annan ost på din burgare efter att prova denna kombination.

Xperhotelsandtable tilldelade dessa och även flera produkter 10X av 10X
Läs hela provsmakningen på
https://xperhotelsandtable.se/testat/grekiska-delikatesser-i-varldsklass/


Greken - Mediterranean Food från Gävle startade 1998 med fokus på oliver och olivolja men har nu utökat erksamheten med nya produkter. 
Det är ett genuint familjeföretag med säte i Gävle som arbetar med att föra Greklands goda smaker till det svenska hemmet. Detta genom att noga välja produkter med omsorg och kärlek. Produkterna kommer från ledande producenter för att fastställa dess höga kvalitét.

Om Greken
Greken själv, Vasilios Chatzoudis, kom till Sverige på början av 70-talet från Grekland och hjälper idag sina söner att driva Greken - Mediterranean Food. Tidigare har han drivit en grekisk restaurang och brinner för grekisk mat. Företaget startades tillsammans med sönerna Andreas och Themis Chatzoudis, med visionen att dela med sig av de goda grekiska smakerna till Sverige. De första produkterna som introducerades var oliver och olivolja. Olivoljan kommer från små familjegårdar runt om i regionen Kalamata, Grekland. Olivsorten Koroneiki handplockas och pressas samma dag för att bibehålla de goda smakerna och få till den bästa kvalitén. Kalamataoliverna kommer från samma område och är handplockade från specifika gårdar.


För mer information och kontakt
Vasilios Chatzoudis
+46 (0)70-473 67 08
info@greken.nu
https://greken.nu

Försäljning Färskvarukompaniet
Ivarshyttevägen 10, 776 33 Hedemora
Kontakt:
Katarina Mårtensson 070-550 07 46 Säljare Stockholm Mälardalen
Torbjörn Ivares 070-379 96 87 Säljare Dalarna
Kenneth Eliasson 070-550 77 79 Leverans, direktförsäljning
Försäljningskontor 0225-125 50