Men det var ett frejdigt GIF som i första halvleken visade att man kan spela rolig fotboll. Orlov sprang i djupet på en långboll från Bernhardsson och vrickade in ledningsmålet. Det var bud på fler mål, men i slutet på halvleken verkade det som om GIF hade släppt det optimistiska spelet och lät Syrianska ta över. Trots allt ledde GIF och de hade haft flest målchanser!
I pausen strömmade vi ut för att få lite vederkvickning, men kön till ölpumpen i VIP-tälten var längre än halvtidspausen så det fick bli en slät kopp kaffe i stället.
Stefan Lundin och hans tvillingssyster var och kollade på matchen. De var inställda på att GIF skulle vinna, men Stefan slängde in en liten brasklapp.
Lasse Ytterbom, fd yrväder som yttermittfältare i GIF, trodde också att GIF skulle få med sig båda poängen.
Marco Bäcker, marknadsansvarig i GIF, höll som vanligt tummarna för GIF.
I andra halvlek tog Syrianska över spelet och kvitterade på ett oturligt självmål. I slutet av matchen tryckte GIF på stenhårt för ett vinstmål, men man kan inte säga att lyckogudinnan var på GIF:s sida den här matchen. Men det var väl helt okej att spela oavgjort mot ett lag som nyss slagit en av guldfavoriterna?
GIF har ett starkt lag i år och framförallt flera starka alternaitv i anfallet.
Dragan Kapsevic var och tittade på matchen och tyckte att GIF borde ha vunnit! Bara att hålla med och önska Dragan lycka till i Brage!
En eloge till GIF:s fans Sky Blues som ordnade ett hyfsat tifo och höll bra tryck hela matchen!